ponedeljek, 6. julij 2009

Vsakodnevne debate

sweet dreams.


Včsih sem kje in poslušam, kaj se ljudje okrog mene pogovarjajo. Recimo uni dan na plaži sta se dve sivi panterici pogovarjali o Michaelu Jacksonu. O tem, kdaj bo njegov pogreb. O tem, da je premalo jedel in imel v želodcu samo tablete. Pa o tem, zakaj ni ostal črn, ko je bil črn tako lep. In če si črn, bodi črn, zakaj bi bil bel. Tako začnem o Michaelu ramišljati tudi sama. Nobenega posebnega odnosa nisem razvila do njega. Razen čudenja nad njegovim beljenjem in istočasnega prepevanja It's no matter if you're black or white. Potem sem malo prebrskavala forume in odkrila, da je bil Jackson bolan, zat se je belil. Imel je bolezen izgubljanja pigmenta. Nekaj na V se ji reče. Zanimivo. A zakaj se o tem ni pisalo in govorilo več? Je to res? Ali mar le neka interpretacija?
Naslednja debata je potekala med tremi najstniki. Prvi je ugotavljal, da so na plaži same Čehinje. Drugi, da so te Čehinje dobre. Tretji je pridodal, da je plaža postala topless plaža. Potem je prvi rekel, da mu ni jasno, zakaj si dajo modrce dol? Drugi se čudil, zakaj tega ni bilo prej, ampak se je začelo letos. Tretji je rekel, da če gredo skakati v vodo? Ali gledati Čehinje, je vprašal prvi? Tretji odgovoril, da jih lahko gledajo in skačejo. Pa so šli.
Med dvema heteroseksualnima paroma v baru je potekal pogovor o tekmi (ne vem kakšni) in o tem, da je bilo dovolj hrane in pijače. Štajerski dialekt.
Spet drugič sta dve gospodični kovali zaroto proti sodelavki. Ker je ta nemogoča, ker preveč leze šefu v rit. Nastavljali sta ji past.
Ne, debat o vremenu pa kar ni in ni. Tako so pogoste, da ti izginjajo iz zaznav. Menda se prihodnjo sredo začne lepše vreme. Kar je skrajni čas, saj gremo prihodnjo soboto razviti jadra in odplujemo. Veselim se šampanjca ob izplutju, ko bo njegov pok naznanil, da smo obalo pustili daleč za sabo.

Ni komentarjev:

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    uvodni nagovor

    Moja fotografija
    KP, SI-6000, Slovenia
    sem. včasih tudi nisem.