torek, 6. oktober 2009

5 načinov osvobajanja potreb

izza sobotnega časopisa

Tole me je včeraj zagrabilo. Osvobajanje potreb. Odkar zapise obljavljam ob torkih, se skozi teden ukvarjam s temami, ki naj bi jih bila obdelala v naslednjem zapisu. Ene se načenjajo, druge lahko ugašajo sproti. Ob večerih, ko se v dekci zavijem na terasi, si delam zabeležke. Včasih sem tako vznemirjena, da zapišem 5 različnih naslovov in par odstavkov pod vsakim. A ker težko berem za sabo, ne vem, kaj pišem in ko pride rok - ponedeljek ponoči - napišem. Nekaj povsem novega. Koncentriranega.


Zaupam vam naslove, ki se jih je nabralo za ta zapis. Oziroma za oktobrske zapise. Me prav zanima njihova uporabnost.

Ogledalska terapija

Lepa si 92%

Passion and heart make everything else happen

Sledi svoji intuiciji in igrala te bo.

Hja, imaš favorita?

Pišem tudi z ušesi

Poslušaj to: Depra in Grando sta se vzela.

Testimoniali za komentarje FB statusov

Zelo se zavedam sebe

Passion is Pleasure

Zaljubljena v črno&belo, sivina prihaja z leti


Zgodilo pa se je “5 načinov osvobajanja potreb”. To bi bil naslov CD albuma, ostali naslovi pa so naslovi komadov. Zelo kantavtorsko zvenijo, ko jih preletiš. Izvozni material.

Potreba je potreba drugega. Če nekoga poleg nas že dolgo tišči lulat in nas o tem obvešča, bo kmalu vrsta na nas, če ne že kar takoj.

Pa o pretepenem geju, ki je šel na randi in ga je dobivalec pretepel, zbrcal in polomil. Tudi o tem sem razmišljala in se pogovarjala. Kaj to človeka žene? Strah česa?


Tukaj je teh 5 načinov:

1. opredelimo potrebo: vsaka stvar ima rep in glavo ali pa je to krog, kakor koli, je neka celota. Tudi potreba. Opredelimo jo in najprej poglejmo, če ta ne pripada komu drugemu in si jo le prisvajamo. Potreba je potreba drugega.

2. ukinitev ali izpolnitev želje: kaj je bilo prej, želja ali potreba, je nekaj takega kot kura in jajce. Edino kar vemo je to, da drug brez drugega ne morejo. Potrebe se osvobodimo tako, da ukinemo željo. Preprosto si nehamo želeti. Ali pa si željo izpolnimo in se tudi na tak način osvobodimo potrebe.

3. s prilivanjem soli na rano: iskanje in predvajanje primernih videospotov na YouTube. Drug drugega potegnejo za sabo in naenkrat si očiščen. Osvobojenje.

4. z zavestnim sanjarjenjem in vizualizacijo: vse lahko

5. s prekinitvijo toka misli: ko se potreba pojavi in to počne že dlje časa, pogledamo v njen izvor in nato preusmerimo tok misli. Tok preusmerimo v kateri koli način od 1. do 4.


To je bil ameriški stil zapisa, se pripravljam na USA prihodnji teden. “Hi, how are you? We have special offer for you - 5 easy ways to improve your libido in less then 3 days. Awesome!” Vam pravim, da je takole lažje živeti. USA bo izlet v lahkotnost bivanja.

Ni komentarjev:

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    uvodni nagovor

    Moja fotografija
    KP, SI-6000, Slovenia
    sem. včasih tudi nisem.